Adana kurumsal kimlikten genellikle kurumsal yönetim ve pazarlama ile bağlantılı olarak bahsedilir. Birçoğu bunu, bir şirketin kendi imajı ile dış imajının oldukça belirsiz bir karışımı olarak anlıyor. Ama bu gerçekten ne anlama geliyor? Hangi alanların kurumsal kimliğin bir parçası olduğunu ve bunları şirketiniz için nasıl kullanabileceğinizi düzenliyoruz ve size gösteriyoruz.

Kurumsal Kimliğin Önemi Nedir?

Kurumsal Kimlik (CI), öylece salladığınız bir şey değildir. Kapsamlı planlamaları ve uygulamaları tüm şirketi kapsar ve sadece zaman değil, aynı zamanda biraz finansal çaba gerektirir. Kurumsal kimlik, öz imajı yani kurumsal kimliği, şirketin tüm alanlarında işleyen kurallar ve değerler aracılığıyla ifade etmelidir . Kurumsal yapılar ne kadar karmaşık ve kapsamlı olursa, hem içeride hem de dışarıda tek tip bir resim iletmek için onları o kadar kesin bir şekilde analiz etmeniz ve organize etmeniz gerekir . Büyük şirketler söz konusu olduğunda, kullanıma hazır CI yönergeleri bazen birkaç yüz sayfa içerir.

Arzulanan kurumsal kimlik, daha çok zihinsel bir kurgu olarak anlaşılması gereken bir kavramdır . Bu kimliğe neyin ait olduğu ve bireysel bileşenlerin nasıl genel bir resim oluşturduğu hem iç değerler hem de dış faktörler tarafından belirlenir. Bir şirketin CI’si, birbirini etkileyen ve hem dahili (şirket içi) hem de harici (şirket dışı) bir etkiye sahip olan çeşitli yapı taşlarından oluşan karmaşık bir sistemdir .

NEO Bilişim tarafından gerçekleştirilen kurumsal kimlik stratejisi şu hedefleri takip eder:

Kurumsal Harici
Çalışan işbirliği – Tek tip, şeffaf süreçler aracılığıyla daha iyi işbirliği Piyasada profil oluşturma – Kısa bir CI, kendisini diğer rakiplerden farklı kılar
Çalışan Motivasyonu – Topluluk ruhu ve sadakati sayesinde daha iyi performans Kurumsal imajı geliştirin – Müşterilerin şirkete karşı duygularının olumlu çağrışımları var
Net hedefler – Farklı departmanlar bütüne katkınızı görür ve bunun için çalışır Tanıdık marka ve yapı – markanın imajı herkes tarafından biliniyor, müşteri sadakati artıyor
İyi iç iletişim – bireysel alanlar arasındaki anlaşmalar, tek tip imajı iyileştirir ve maliyetlerden tasarruf sağlar Kurumsal imaj ve uyumlu eylemler – Şirketin ve çalışanlarının eylemleri, yerleşik imaja karşılık gelir.

Kurumsal yapının hem içinde hem de dışında, kurumsal kimlik, şirketin veya markanın tek tip, şeffaf bir imajını aktarmayı amaçlar . Çalışanlar ve taşeronlar şirketin kendisini nasıl gördüğünü, hangi değerleri temsil ettiğini ve hangi hedefleri takip ettiğini bildiğinde kararlar daha anlaşılır hale gelir. Ayrıca, tek tip bir benlik imajı , iyi bağlantılı bir yapı içinde kendi yerlerini tanıyan iş gücünün sadakatini güçlendirir . Değer verildiğini hisseden ve bağlantıları anlayan çalışanlar, diğer departmanlarla daha iyi işbirliği yapar ve genel olarak daha iyi performans gösterir .

Harici olarak, CI pazarlama kampanyalarının , hedef grup yaklaşımlarının ve pazar araştırmasının yönünü belirler. Bir şirketin kendi imajı, kendisini müşterilerine ve kamuoyuna sunduğu adımlar ve önlemler üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Tersine, düşüncesiz ve çelişkili önlemler zayıf bir kurumsal kimlik taşıyabilir.

Elbette kurumsal kimlik değişmez bir yekpare değildir. Sosyal değişiklikler gibi dış koşullar ve yeni ürün geliştirmeleri veya yeniden yapılanma gibi iç faktörler , kurumsal kimliğin özelliklerini yeniden gözden geçirmenize neden olabilir . Ancak dikkatli bir şekilde ilerlemeniz önerilir. Tutumdaki ani değişiklikler müşteri tabanınızı rahatsız edebilir. Markanızın hedef kitlenizle bir dereceye kadar kimliği varsa, temel bir değişiklik onlara ihanet gibi gelebilir. Bununla birlikte, belirli koşullar altında, siyasi parti örneğinin gösterdiği gibi, CI’de bir değişiklik gerekli altüst oluşlara eşlik edebilir.

Kurumsal kimliğin diğer yüzü kurumsal imajdır . Bu, kurumsal kimliğin şekillendirdiği ancak aynı zamanda onu etkileyen şirketin dış algısı anlamına gelir. Şirket güçlü bir kimliğe sahipse , kendisini rekabette farklılaştırır ve kamu itibarını oluşturan belirli bir imaja sahiptir. İdeal olarak, bu kimlik her açıdan zamana karşı koyacaktır. Bu nedenle, iyi bir itibara sahip yerleşik şirketler, mevcut bir kurumsal kimliği denize atarlarsa kendilerine bir kötülük yapmış olurlar. Rüzgar yönündeki ani bir değişiklik, müşterilerin hayal kırıklığı içinde uzaklaşmasına ve şirket hakkında olumsuz konuşmasına neden olur.

Kurumsal Tasarım Nedir ve Ne İşe Yarar?

Bu alan , şirketin kimliğini sunmak için kullandığı tüm duyusal unsurları temsil eder. Tanıma değerini artırmak için bunlar üniform olarak tasarlanmalıdır. Şirket girişinde, web sitesinde, reklamlarda veya antetli kağıtlarda görünen şirket logosundan, temsili renkten kartvizit ve broşür grafik tasarımına kadar: Tek tip bir konsept, yeni tasarımların önce geçmesi gerektiğinden zamandan ve paradan tasarruf sağlar. uzun süreçler. Bu aynı zamanda şirket binalarının ve şubelerinin mimarisini ve iç tasarımını, üniforma tasarımını ve çevrimiçi varlığı da içerir. Yeni moda sözcükler aynı zamanda kurumsal sestir (örneğin, iyi bilinen Windows sesi) ve Kurumsal koku (örneğin, Viyana’daki kahvehaneler taze çekilmiş kahve dağıtır).

Kurumsal tasarım, firmanızın tanınırlık değeri için son derece önemlidir . Global oyuncular genellikle basit, anlamlı bir şirket logosuna sahiptir . İdeal olarak, logonun görünümü, izleyicide kuruluşunuzla ilişkilendirdikleri hemen bir his yaratır. Dijital Kılavuz’da kendi başınıza profesyonel bir logo tasarlama hakkında daha fazla bilgi edinin.