Backlink Nedir ve Ne İşe Yarar?

Backlink Nedir?

Backlink yani geri bağlantı , kendi web sitenize atıfta bulunan üçüncü taraf, harici bir siteden gelen bir bağlantıdır Kısacası: Başka bir web sitesinden kendi web siteniz için bir öneri . Google , sitenizin sıralamasını sınıflandırmak için geri bağlantı profilini (ayrıca bağlantı profili) ve özellikle bağlantı kalitesini ( bağlantı gücü) kullanır. Bir web sitesindeki geri bağlantıların kalitesi ne kadar yüksek olursa , web sitesi arama motorları için o kadar alakalı olur. Google PageRank algoritması da bağlantı metnini hesaplamaya dahil eder, bu nedenle her zaman mantıklı bir şekilde seçilmelidir.

Bağlantılar yalnızca web sitesinin iç yapısı için değil, her şeyden önce İnternette gezinme için çok önemlidir . Bağlantı oluşturma, arama motoru optimizasyonunun (SEO) en önemli ölçütlerinden biri olarak kabul edilir ve sayfa dışı optimizasyon için çok önemlidir , bu nedenle kesinlikle geri bağlantılar oluşturmalısınız.

OnPage optimizasyonunun bir parçası olarak dahili bağlantı yapısını kendiniz etkileyebilirsiniz , ancak geri bağlantılarda durum farklıdır, çünkü burada web sitesi operatörleri ile sitenizi bağlamaları için iletişim kurmanız gerekir veya içeriğiniz için kendilerini bağlarlar. örneğin, Bağlanabilir varlıklar aracılığıyla.

Şu farklı bağlantı türleri vardır:

Ayrıldı

Geri bağlantılar, kendi web sitenizdeki harici bağlantılarla karıştırılmamalıdır, çünkü bunlar web sitenizden konuyla alakalı diğer web sitelerindeki harici içeriğe atıfta bulunur.

Daha önce de belirtildiği gibi, Google için iyi bir bağlantı profiline ihtiyacınız var, bu nedenle yüksek kaliteli, konuyla alakalı geri bağlantılara güvenmelisiniz . Geri bağlantılar, Uzmanlık Otorite Güveninizi (EAT) güçlendirir Peki bu tam olarak ne anlama geliyor? Backlink’in ne kadar kaliteli olup olmadığı birçok faktörden etkilenir. Aşağıdaki değerlendirme kriterleri önemlidir:

  • Bağlantı metinlerinin sayısı
  • Uygunluk: Bağlantılı sayfalar veya web sitesi konu/ anahtar kelime ile ne kadar alakalı ?
  • Bağlantı konumu: Bağlantılı web sitesindeki geri bağlantının konumu (ana metin, altbilgi, başlık) nedir?
  • bağlantı metni
  • Bağlantılı web sitesinin Etki Alanı Yetkilisi (bkz. Bağlantı Popülerliği ve TrustRank ).
  • Niteliklerin kullanımı ( nofollow , takip, UGC veya sponsorlu)
  • Geri bağlantının hemen yakınındaki şartlar/içerik
  • Gönderilerdeki harici link sayısı : Link satıcısı mı?
  • Linkjuice : Sayfada başka giden bağlantılar var mı?

Tipik terimler

Başarılı bir geri bağlantı oluşturma ile bağlantılı olarak, alan adı otoritesi , bağlantı suyu , bağlantı oluşturma ve bağlantı hızı terimleri de iyi bir sıralama için önemlidir. Web sitesinin otoritesi sadece önemli bir rol oynamakla kalmaz, aynı zamanda bu bağlantıların ne kadar güçlü olduğu ve bağlantı oluşturma sürecinde ne kadar hızlı kazanılıp kaybedildikleri de önemlidir.

Web sitenizin otoritesi ( Domain Authority ) açıkça tanımlanmış bir kategori değildir, ancak belirli bir konu için referans olabilecek bir web sitesi belirtir. İyi bir örnek, HTML kodu ve programlama için bir referans olan selfhtml.org’dur. Değer, web sitesinin arama motoru sonuç sayfasına (SERP) ne kadar iyi yerleştirildiğini gösterir . Sadece sayfanın değil, linklerin ( Link Authority ) veya alt sayfaların da ( PageAuthority ) yetkisi olabilir.

Link suyu , geri bağlantıların gücüdür ve sayı ve kaliteyi ifade eder. Bağlantı hızı , bir web sitesinin bağlantı kazanma veya kaybetme hızıdır. Google için bu faktör, geri bağlantıların manipüle edilip edilmediğini gösterir.

Bağlantı profiliniz hakkında fikir edinmek için bir geri bağlantı analizi yapmanız önerilir. Bunun için ön koşul, kendi web sitenize olan tüm geri bağlantıların toplanması, bir bağlantı araştırma aracının veya Sistrix hesabının mevcut olması veya geri bağlantıların tüm önemli yönlerini içeren bir Excel elektronik tablosunun oluşturulmasıdır.

Bağlantı profili size kendi durumunuza ve rekabete ilişkin bir genel bakış sunar. Penaltı aldıysanız ileride olduğunu analizden anlayabilirsiniz.

Bir bağlantı satın alarak kötü bir geri bağlantı topladığınız anda, sitenizin sıralaması sadece bozulmakla kalmaz, aynı zamanda Google da teşebbüs edilen manipülasyonu cezalandırabilir. Anahtar kelimeniz veya konunuzla ilgisi olmayan veya çok fazla harici bağlantı içeren sitelerden geri bağlantılardan kaçındığınızdan emin olun. Aynı şekilde, kullanıcılara değer katmayan ve reklamlarla dolup taşan web siteleri de size bir fayda sağlamayacaktır.

Bağlantı satıcılarını / spam sitelerini nasıl tanırım

Bir bağlantı satıcısını tanımak her zaman kolay değildir. Ancak çoğu durumda, bunun yalnızca bağlantı satışına odaklanan bir site olduğunu size söyleyecek klasik özellikler vardır. Aşağıdaki yönlere dikkat etmelisiniz:

  • Kötü web sitesi düzeni; amatör görünümlü site
  • Dahili bağlantı yok
  • Wikipedia’dan sık bağlantı
  • Çoğu zaman konu dışı olan ve diğer şeylerin yanı sıra erotik içerik veya kumar (kumar, çevrimiçi kumarhaneler vb.)
  • F şemasına göre özel olarak kısa metinler (300 ila 400 kelime)
  • Derinliği olmayan yüzeysel içerik
  • Sert bağlantı metinleri
  • Künye mevcut değil veya SEO endüstrisinden hizmet sağlayıcı
  • Hiçbir sosyal medya etkinliği (beğeni, paylaşım vb.)
  • Beğeni ve yorum yok ve sosyal kanal yok
  • Bir gönderinin çok fazla geri bağlantısı var
  • Özgün “Hakkımda” alanı yok
  • Görüntü yok veya kötü biçimlendirilmiş resim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir